- כל הבעיות המוזכרות ברשימת השירותים עולות כסף במישרין ו/או בעקיפין למשתמש במערכת, שעלול גם להתגלגל לחובת המתכנן או ספק המערכת.
- בהרבה מקרים בעיות ההלם והאויר (הקשורות גם אלה באלה) לא מקבלות פתרון מספק בשלבי התכנון , בגלל שתי סיבות עיקריות:
- העדר כלי תכנון פשוטים וזמינים כגון נוסחאות חישוב וסטנדרטיזציה,
- לעיתים קרובות מקטעים שונים של המערכת מתוכננים ומבוצעים ע”י גורמים שונים ובזמנים שונים, בעוד שבדרך כלל נדרשים לעניין זה כלי סימולציה ומידע מפורט על כל מערכת המים בשלמותה.
- גם אם ניתן מענה מתאים בשלבי התכנון והביצוע, בהמשך תקופת פעילות המערכת עלולות להופיע בעיות כגון: הלם , אויר, יעילות נמוכה וכו’. בדרך כלל הסיבות לכך הן בלאי או החלפה של רכיבים כמו גם שינויים בעומס כגון הגדלת ספיקות המערכת המספקת מים לאוכלוסייה גדלה, או הגדלת עומס על מערכת ביוב המשרתת את האוכלוסייה זו.
- מסיבות שונות חלק ניכר מהגורמים המציעים שרות כגון זה הם יצרני אביזרים וציוד להגנה בפני בעיות אויר והלם, שמטבע הדברים עיקר האינטרס שלהם הוא למכור את תוצרתם.
בהרבה מקרים ניתן לפתור בעיות או למנוע סיכונים בדרכים זולות כגון שינוי מבנה המערכת או ממשק הפעלה, ללא צורך בהשקעה כבדה בציוד. - אופי הנזקים הקשורים באירועי הלם מים או וואקום הוא בדרך כלל בעל היקף הרס גדול (פרץ מים ) או בלתי הפיך (קריסת צינור) ועל כן גורר עלויות גבוהות בין אם ישירות לתיקון ובין אם עקיפות כאובדן מים, אבדן תפוקה, נזק לסביבה ו/או נזק לצד ג’ . מסיבה זו מתפעלי המערכת עלולים להיגרר לזהירות יתר שתתבטא בהשקעת יתר באביזרי הגנה מיותרים (בעידוד היצרנים), ובמקרים קיצוניים עד כדי התקנת אביזרים בעלי פעולה הפוכה שפוגעים אחד ביעילותו של השני.